30 juni 2014

Fläderblomssaft


Plocka fläder precis när den har slagit ut, jag plockade ca fyra liter, ungefär  60 klasar. Just nu blommar varenda fläderbuske där jag bor och det doftar fantastiskt på kvällarna. 
Välj några snygga flaskor. Saften håller längst i kylskåp, eller fryst i PET-flaskor. 
 
Kände mig som Ernst
Dags att skölja blommorna 


Recept: 60 klasar (4 liter) fläderblommor
4 liter socker
4-5 citroner
3 påsar (90g) citronsyra
3 liter vatten

Skölj blommorna och citronerna. Skiva citronerna i tunna skivor. Varva blommor, citroner, citronsyra och socker i en stor kastrull (5liter). Koka upp vatten och häll över det kokande vattnet i den stora kastruller. Låt saften stå att dra under lock i fyra dygn. Tappa saften på väl rengjorda flaskor efter fyra dygn. Förvaras i kylskåp eller frysta i PET-flaskor.

Ps. Det här är första gången jag gör fläderblomsaft så jag får hoppas att det går vägen.


Edit. Den blev väldigt smarrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar